Transport deseuri

transport deseuri

transport deseuri

Transport deseuri cu utilitare si containere de 7 metri cubi. Transportam deseuri de la amenajari, constructii, gradinarit, centre comerciale, fabrici, etc. Transport deseuri nepericuloase. Transportam deseuri cu utilitare de 3,5 tone, la care se asigura incarcatori. Inchiriem containere deseuri pentru transport. Containerele se inchiriaza pe o perioada de 3 zile. Comenzile se fac cu 24 ore inainte. 0727 656 366.

Transport deseuri Bucuresti

Transport deseuri Bucuresti de la constructii, curatenii sau demolari. Oricare ar fi situatia dumneavoastra, gasim o solutie completa si convenabila. Asiguram si servici de transport mobila veche din apartamente, transport moloz la saci din garsoniere, inchirie containere transport deseuri, mutari mobila si altele.

Evolutia generala a societatii umane s-a realizat pe baza exploatarii resurselor naturale, iar exploatarea acestor resurse s-a putut face datorita crearii de unelte tot mai evoluate, de masini tot mai puternice, de instalatii tot mai complexe si de tehnologii tot mai evaluate, transport deseuri. Raportul om-natura a evoluat in sensul diminuarii relatiei de dominare a omului de catre natura, omul reusind sa-si realizeze un mediu ambiental si socio-economic propriu, seminatural. Pana in etapa industrializarii (secolul al XVIII-lea) evolutia a fost relativ lenta, activitatea umana rasfrangandu-se de o maniera nepericuloasa asupra mediului.

Dezvoltarea societatii umane s-a accelerat in etapa industrializarii, motorul dezvoltarii constituindu-l dualismul dintre exploatarea tot mai intensa a resurselor naturale care aduceau un surplus de valoare reinvestita in dezvoltarea capacitatilor, in crearea de noi masini mai evoluate si mai puternice care, la randul lor, dadeau posibilitatea intensificarii in continuare a exploatarii resurselor naturale, transport deseuri. Pe baza exploatarii resurselor naturale, omul a devenit tot mai independent fata de natura, el si-a creat sisteme ecologice noi, sisteme socio-umane industriale, cu ajutorul carora omul a inceput sa domine natura. Aceasta inversare a raportului om-natura, in care omul domina natura, s-a concretizat insa printr-o agresiune continua si tot mai accelerata asupra ecosistemelor naturale. Cantitatile crescute de deseuri au inceput sa ridice probleme tot mai mari, mai evidente si mai comlexe pentru comunitatile umane si pentru ecosistemele naturale.

In etapa revolutiei tehnico-stiintifice din secolul al XX-lea ritmul de dezvoltare si de exploatare a resurselor naturale s-a accelerat si mai mult, puterea omului de a transforma natura in sens distructiv (dar si in sens constructiv) fiind tot mai evidenta. Aceasta a condus la constientizarea pericolului pe care dezvoltarea, transport deseuri, fara a tine cont de degradarea mediului il poate avea pentru om, pentru dezvoltarea omenirii. Prin urmare, raportul om-natura a devenit acum un raport dezvoltare-mediu.

Dupa Conferinta de la Stockholm (1972) si mai ales dupa Conferinta de la Rio (1992) asupra mediului, s-a facut legatura intre dezvoltare si resursele naturale limitate ale planetei si s-au stabilit reguli de conduita internationale pentru a se evita sau a se diminua poluarea mediului, transport deseuri, astfel s-a abandonat conceptul potrivit caruia dezvoltarea era inevitabil legata de degradarea mediului si s-a instituit conceptul dezvoltare durabila, care tine cont de resursele limitate neregenerabile si de necesitatea dezvoltarii in limita acestor resurse. Deseurile reprezinta una dintre problemele cele mai presante in activitatea de protectie a mediului, respectiv in asigurarea unei dezvoltari sustenabile.

Deseurile sunt substante rezultate in urma unor procese biologice sau tehnologice, care nu mai pot fi folosite ca atare, pe care detinatorul le inlatura, transport deseuri, are intentia sau obligatia de a le inlatura, dintre care unele sunt refolosibile. De regula, deseurile reprezinta ultima etapa din ciclul de viata al unui produs. Ciclul de viata al produsului reprezinta perioada cuprinsa intre data de fabricatie a produsului si data la care acesta devine deseu.

Una dintre cele mai acute probleme legate de protectia mediului este reprezentata de generarea deseurilor in cantitati mari si gestiunea necorespunzatoare a acestora. Dezvoltarea economica din ultimii ani, cresterea productiei si a consumului, dar si existenta tehnologiilor si a instalatiilor deja invechite din industrie, transport deseuri, care consuma energie si materiale in exces, au condus, anual, la generarea de cantitati mari de deseuri. Gestionarea necorespunzatoare a deseurilor conduce la numeroase cazuri de contaminare a solului si a apelor subterane si de suprafata, amenintand totodata si sanatatea populatiei.

Conform legislatiei in vigoare si a experientei europene in domeniu, deseurile pot fi reutilizate de catre agentul economic generator, pot fi tratate si reciclate sau transferate catre o statie de tratare (pentru reducerea gradului lor de periculozitate) sau catre un incinerator (pentru reducerea volumului), transport deseuri. Deseurile nerecuperabile sunt, de obicei, depozitate, dar numai ca ultima optiune de eliminare. Fiecare etapa din gestiunea deseurilor poate prezenta un potential risc pentru mediu, deoarece diferitele metode de gestionare implica eliberarea poluantilor in mediu. Agricultura, mineritul, industria si activitatile gospodaresti sunt surse importante de generare a deseurilor, atat din punct de vedere cantitativ, cat si din punct de vedere al impactului asupra mediului.

Conform politicilor actuale de dezvoltare durabila se impune necesitatea stabilirii unor indicatori de mediu, care sa reflecte tendintele starii mediului si sa monitorizeze progresele facute in domeniul respectiv. Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor organizeaza, impreuna cu agentiile judetene de protectie a mediului, anchete anuale pe baza de chestionare, la care raspund atat generatorii de deseuri industriale, transport deseuri, cat si gestionarii de deseuri urbane si industriale. Anual se elaboreaza rapoarte privind gestionarea deseurilor la nivel judetean, regional sau national, atat pentru necesitatile interne de raportare, cat si in vederea elaborarii raportarilor pentru EUROSTAT, responsabilul european cu statistica deseurilor.

Lasă un răspuns