Transport moloz

transport moloz

transport moloz

Transport moloz Bucuresti, orice zona. Transport moloz la saci si vrac, cu utilitare si muncitori pentru incarcare. Ridicam saci cu moloz, tocarii vechi –  usi, ferestre, obiecte sanitare, obiecte electrocasnice vechi, linoleu, si alte lucruri deteriorate sau nefolositoare. Ridicam molozul direct din locuinta dumneavoastra. Sacii de moloz nu trebuie sa depaseasca 40 kilograme, pentru a putea fi manipulati. 0727 656 366.

Transport moloz Bucuresti

Transport moloz Bucuresti se asigura cu utilitare de 3,5 tone. Incarcarea in saci a molozului se asigura de beneficiar. Noi asiguram servicii de evacuare si transport. Oferim servicii si de evacuare mobila veche, electrocasnice, electronice, textile si alte materiale nefolositoare.

Ati renovat de curand? Ati marit spatiul in casa si s-a strans mult moloz si nu aveti unde sa il duceti, mai ales ca este in cantitate mare? Nici o problema va ajutam noi! Dumneavoastra scapati de orice grija deoarece va ajutam noi cu tot, nu trebuie sa faceti nimic! Doar sa ne sunati si va ajutam cu personal de manipulare de incarcare/descarcare moloz si cu autoutilitare transport moloz de 3,5 tone!

Activitatile din constructii si demolari sunt o sursa importanta de moloz, in unele tari cantitatea generata fiind aproape egala cu cea de deseuri municipale solide. Monitorizarea cantitatii generate si gestionate de moloz este un proces dificil, avand in vedere existenta a mii de mici antreprenori care efectueaza aceste operatii. Mai mult, la ora actuala in Romania nu exista un depozit pentru moloz, eliminarea acestor deseuri realizandu-se, de cele mai multe ori, pe amplasamentul depozitelor pentru deseuri municipale solide.

Molozul poate fi reciclat cu usurinta, unii operatori care realizeaza operatia de valorificare raportand un procent de peste 90 %. Acest proces se poate atinge prin doua metode, transport moloz : sortarea preliminara la locul de generare in containere sau gramezi; utilizarea de echipamente pentru concasare si cernere pentru reciclarea betonului si caramizilor. La nivel national, exista cativa operatori economici care opereaza concasoare, transformand betonul si caramizile in materiale ce pot avea o utilizare ulterioara.

Trebuie subliniat ca materialul care rezulta in urma concasarii trebuie sa se ridice din punct de vedere al costului si calitatii la nivelul balastului3 utilizat in mod normal, transport moloz. In prezent, in Romania nu exista norme privind calitatea materialului rezultat in urma tratarii deseurilor din constructii si demolari, impiedicand utilizarea acestuia in diferite aplicatii (ex. ca material de umplutura la constructia cailor de transport).

Molozul reprezinta deseurile rezultate in urma activitatilor de construire a noi structuri sau de renovare sau desfiintare a unor structuri existente, putand include: materiale rezultate din constructii si demolari cladiri – ciment, caramizi, tigle, ceramica, roci, ipsos, plastic, metal, fonta, lemn, sticla, resturi de tamplarie, transport moloz, materiale de constructii cu termen de valabilitate expirat; materiale rezultate din constructia si intretinerea cailor de acces si a structurilor aferente – smoala, nisip, pietris, bitum, piatra constructii, substante gudronate, substante cu lianti bituminosi sau hidraulici; materiale excavate in timpul activitatilor de construire, dezafectare, dragare, decontaminare etc. – sol, pietris, argila, nisip, roci, resturi vegetale.

Obiectele si materialele usor de indepartat din structura ce este demolata (mobila, draperii si covoare, echipamente electrice) si care, in general, transport moloz, nu sunt considerate a face parte din respectiva structura, nu reprezinta moloz dar noi va putem ajuta sa scapati de ele daca doriti, inclusiv daca doriti sa va golim casa de moloz adica o curatenie in „mare”.

Conform raportarilor statistice4 in anul 2006 la nivelul intregii tari au fost colectate circa 475.000 tone deseuri din constructii si demolari, cantitate care a fost in intregime eliminata prin depozitare, transport moloz. Perioada de stocare temporara a molozului poate varia in functie de marimea facilitatii de stocare si distanta fata de facilitatile de tratare, valorificare si eliminare.

De exemplu, in cazul amplasamentelor pe care se realizeaza activitati de constructii si demolari situate in mari aglomerari urbane ar putea fi necesara colectarea si transportul zilnic al deseurilor generate, transport moloz. In timp ce in cazul amplasamentelor mai mari, izolate, deseurile ar putea fi stocate pentru o perioada mai indelungata.

Generarea molozului este un proces delimitat in timp. Cantitatile generate depind strict de marimea constructiei demolate, iar in cazul santierelor de constructii depind de disciplina tehnologica (construirea cu generarea unor cantitati reduse de deseuri). Generarea acestora este un proces cu caracter discontinuu, transport moloz. Perioada de existenta a facilitatii de stocare temporara este strict legata de perioada de desfasurare a activitatilor de desfiintare, respectiv constructie, perioada clar stabilita in cadrul autorizatiei de constructie, respectiv desfiintare.

Deseurile din constructii si demolari sunt stocate la locul de generare. Apoi sunt transportate la depozitele de deseuri ori la operatorii economici care ofera servicii de tratare (recuperare resturi metalice, concasare beton si caramizi), transport moloz. O alta alternativa este reprezentata de tratarea deseurilor la locul de generare (pe amplasamentul pe care se realizeaza constructia sau demolarea), mai ales in cazul amplasamentelor mai mari.

In vederea evitarii impactului negativ asupra mediului, trebuie acordata atentie stocarii temporare a deseurilor din constructii si demolari la locul de generare. In ceea ce priveste selectia zonei unde vor fi stocate temporar deseurile rezultate, posibilitatile sunt urmatoarele: in cazul demolarii controlate; stocarea molozurilor se realizeaza practic la locul de demolare; transferul acestora intr-o zona special desemnata in vederea stocarii nu este fezabil din cauza cantitatilor foarte mari generate; stocarea materialelor care pot fi reutilizate/reciclate se realizeaza intr-o zona special desemnata, in containere metalice; in cazul demolarii clasice fara tratare la locul de generare; stocarea deseurilor amestecate se realizeaza acolo unde au loc operatiile de desfiintare; in cazul demolarii clasice cu tratare la locul de generare, transport moloz; stocarea deseurilor amestecate se realizeaza acolo unde au loc operatiile de demolare si de concasare a molozului; stocarea materialelor care eventual au fost separate in procesul de concasare si care pot fi reciclate se realizeaza intr-o zona special desemnata, in containere metalice; in cazul activitatilor de constructii: in planul organizarii de santier trebuie sa fie prevazute zone de stocare a deseurilor din constructii; stocarea se poate realiza in gramezi sau in containere metalice (in functie de cantitatile generate).

Stocarea deseurilor nepericuloase din constructii si demolari se realizeaza in general in gramezi sau containere de metal de capacitate mare. In cazul activitatilor de demolare, molozul rezultat este stocat in gramezi, la locul de generare si nu pe platforme special amenajate, in fapt, ocupand intreaga suprafata a cladirilor demolate, transport moloz. Deseurile reciclabile (rezultate in urma demolarii selective sau a sortarii preliminare) sunt depozitate in containere metalice de capacitate mare (ex. 10 m3). In cazul existentei pe amplasament a unei zone betonate/asfaltate, se recomanda amplasarea containerelor de stocare in aceasta zona.

In ceea ce priveste activitatile de constructii, stocarea deseurilor nepericuloase se realizeaza in containere metalice de capacitate mare. Transportul molozului de la locul de producere pana la locul de stocare se face doar pentru deseurile reciclabile (sticla, metal, lemn) in cazul demolarii selective sau a sortarii preliminare realizata imediat dupa demolarea propriu-zisa a obiectivului. Nu se efectueaza transportul deseurilor nereciclabile din constructii si demolari, transport moloz, intrucat acestea se stocheaza temporar direct pe locul de generare. Transportul molozului se efectueaza, in functie de cantitatile generate pe fiecare tip de deseuri cu mijloace manuale (saci, roabe, caruturi, stivuitoare manuale) sau mecanizate (remorci, autocontainiere).

La selectarea modului de transport moloz intre sursa de generare si facilitatea pentru stocare temporara trebuie evitate solutiile de transport al deseurilor in conditii care ar putea duce la poluarea factorilor de mediu prin imprastierea deseurilor, trebuind luate masuri pentru asigurarea stabilitatii acestora in mijloacele de transport moloz.

In timpul efectuarii transportului moloz cu mijloace manuale trebuie luate in seama riscurile existente pe amplasament, riscuri generate de: existenta unor deseuri avand dimensiuni de gabarit mare si stabilitate precara, circulatia unor mijloace mecanizate de mari dimensiuni care transporta sarcini mari, transport moloz. La receptia deseurilor din constructii si demolari se au in vedere urmatoarele considerente: deseurile de materiale de constructii existente pe amplasamentul constructiei in urma operatiilor de demolare propriu-zise se receptioneaza in urma unei inspectii vizuale pentru identificarea unor potentiale surse de pericol la manipulare (deseuri de mari dimensiuni si cu stabilitate precara) sau de pericol de poluare (care nu au fost identificate la timpul potrivit, inainte de demolare).

Deseurile reciclabile rezultate in urma demolarii selective sau a sortarii preliminare sunt supuse unei inspectii vizuale la incarcarea in mijlocul de transport sau la descarcarea in containerele de stocare specifice fiecarui tip; nu se procedeaza la o cantarire a deseurilor pe amplasamentul obiectivului, transport moloz; se poate proceda la o evaluare a volumelor de deseuri stocate, prin raportare la volumul containerelor sau se poate proceda la cantarirea deseurilor la unitatile de valorificare/tratare.

In situatia identificarii unor deseuri periculoase, acestea trebuie indepartate imediat (daca este posibil) de pe amplasamentul de stocare si colectate in recipient (containere) special destinate respectivei categorii de deseuri periculoase, transport moloz. Nu se vor pastra fise de evidenta a stocarii deseurilor nepericuloase, ci doar o evidenta a deseurilor livrate, pe categorii, catre unitatile de valorificare/tratare.

Manipularea deseurilor pe amplasamentul facilitatii pentru stocarea temporara a deseurilor nepericuloase din constructii si demolari consta din: descarcarea mijloacelor de transport a deseurilor reciclabile in containerele de stocare; stocarea propriu-zisa in containere; incarcarea deseurilor de constructii vrac sau a containerelor in/pe utilajele de transport moloz.

Manipularea deseurilor trebuie sa se faca luand in considerare masele si gabaritul deseurilor, precum si pericolele la manipularea unor obiecte cu forme neregulate sau a sticlei.

Molozul va fi periodic transportat la instalatia de eliminare sau de tratare, în momentul în care transportul lor va fi fezabil din punct de vedere economic. În cazul închiderii santierului, si implicit a zonei de stocare temporara a acestor tipuri de deseuri, toate aceste deseuri vor fi îndepartate de pe amplasament.

Pentru acest tip de deseuri se considera a nu fi necesara elaborarea unui plan de monitorizare a mediului, daca pentru constructia în sine nu a fost cerut unul, transport moloz. Daca pentru activitatea de constructie autoritatea competenta pentru protectia mediului a cerut elaborarea unui astfel de plan, atunci acesta trebuie sa includa si cerinte de postmonitorizare a zonei de stocare temporara a deseurilor generate din constructii si demolari.

Lasă un răspuns